Private lease, een verstandige keuze

Private leasen is het tegenwoordig helemaal, het wordt steeds populairder en je kunt je auto van je dromen voor de deur krijgen zoals jij hem wilt.

Je droomauto leasen heeft daarbij een aantal voordelen zoals onderhoud en banden, dat zit allemaal bij het leasecontract in. Ook de verzekering zit in het leasepakket en je komt nooit voor onverwachte kosten te staan. Verder heb je bij een private lease aanbieding altijd een vast bedrag per maand zodat je nooit voor onverwachte verassingen komt te staan.

Als je een auto wilt private leasen, dan kun je erg voordelig uit zijn omdat private lease maatschappijen door grootschalig afnemen van auto’s en verzekeringen vele kortingen krijgen die zij weer door kunnen spelen naar de klant. Zo krijgt de private lease afnemer vaak de hoogste kortingen. Bij het juiste private lease contract kan een auto zelfs voordeliger uitvallen dan dat je een auto zou kopen.

Wanneer is het verstandig om een auto te leasen en wanneer is het beter om een auto te kopen? Wie het vermogen heeft om een auto te kopen, die krijgt dan ook te maken met onderhoud en slijtage. Die zijn dan ook voor eigen rekening.

Daartegenover hoeft de private lease rijder zich daar geen zorgen over te maken.

Er zijn veel verschillen in prijzen te vinden in verschillende private lease contracten en verschillende auto’s. Zo heb je een lease contract met betrekking tot de te rijden kilometers of weer op extra opties op de auto, bijvoorbeeld een radio met navigatie of een trekhaak.

Ook is de nieuwprijs en het termijn waarop je de auto wil leasen van toepassing. De auto die je wil gaan leasen kun je over een termijn van 3 jaar afsluiten maar zal over een termijn van 4 jaar een stuk voordeliger uitvallen. Gemiddeld wordt een auto tussen de 24 en 36 maanden geleased.